zaterdag 23 juni 2012

Hardanger

Een poosje geleden heb ik jullie al laten zien dat ik met Hardanger begonnen was. Ik ben twee kussen aan het maken en wilde jullie even laten hoe het er nu voor staat. Het eerste kussen is af en hij is zo geworden.


Ik moet hem alleen nog in elkaar zetten.












                                                                                                                                                                     Het tweede kussen een hoop meer werk en deze is dus ook nog niet af.



















Ik had inmiddels dit mooie boek gekocht waarin mooie dingen staan zoals deze kussen.











 Nee dacht ik ik gaan eerst het witte kussen afmaken. Maar zat ondertussen al te fantaseren om de kussen in het boek. Ja... Als het af is ga ik deze maken op grijze stof en met roze draad. Tot ik het op een geven moment niet meer kon houden en ben ik begonnen. Eerst moet het patroon in blokken verdeeld worden zoals hier.




Nu is dat allemaal nog niet zo erg maar het boek is in het Frans... en aangezien ik geen woord frans kan is het dus voor mij gewoon een kwestie van patroon goed bekijken. Al de boeken die ik tot nu toe gezien heb zijn in een voor mij vreemde taal. Ook veel in chinees nou kom daar maar eens uit!


Maar goed gisteren was 1 van mijn kinderen op korfbalkamp en ik moet je zeggen als er 1 kind weg is dan is het wel een stuk stiller hoor ( maar ben ook weer blij als ze thuis is hoor! ). Dus ik toch maar begonnen aan mijn  nieuwe kussens, wat is het dan spannend he als je aan iet nieuws begin..hoe vallen de kleuren uit? Kan ik het wel alleen...en ja hoor het lukte. Dit is het begin van het rechter kussen Uit het boek.



 Ik vind het erg mooi worden en moet me echt inhouden om niet heel de dag daar mee bezig te zijn en vind ik het bijna jammer dat ik morgen op pad ga.

Groetjes en prettig weekend monique.
.

zondag 3 juni 2012

haken

Zo eindelijk mag ik van mezelf weer schrijven.
Ik had op de blogdag beloofd dat ik vogeltjes zou maken voor Nancy. Nou door het vallen van mijn man en een hoop andere dingen kwam ik daar maar niet toe. Nu heb ik ze eindelijk kunnen maken voor Nancy en ze zijn op de post. Ik had met me zelf afgesproken dat ik niet meer mocht schrijven voor ik het beloofde af had gemaakt.En eindelijk dat heb ik nu gedaan.


Allereerst ben ik een beetje verslaafd aan granny's haken geloof ik, dit ondanks dat ik 2 jaar geleden nog zei nou dat haken is niets voor mij.
Voor mezelf ben ik een tas aan het haken. Dit zijn de kleuren en de granny's.








Toen kwam het volgende project met deze kleuren.
Het is een tas voor mijn dochter geworden. Het patroon komt van de site van Drops.
Hierop staan verschillende patronen.
























Zoals je ziet is Daphne er erg blij mee!












Bij het Kruidvat waren enkele weken geleden van die grote bollen in de aanbieding. Die wilde ik al een poos hebben dus 2 bollen gekocht. Toen had ik ze in huis en wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee moest. Wat probeersels gemaakt voor een kussen maar het was het allemaal net niet.

Toen maar gewoon begonnen met een ronde te maken en die vond ik erg leuk. Weetje dacht ik ik ga een soort poef maken. Maar ik heb helemaal geen poef. Ik naar de Kwantum gereden en daar zag ik precies het model wat ik zocht. ik kan nooit 1 ding te gelijk kopen dus gelijk maar 2 tegelijk gekocht. Ik had achteraf 1 bol per poef nodig dus dat kwam mooi uit. dus kan ik toch allebei de poefjes bekleden.




















Wat ook nog leuk is om te doen als je een punnikmolen heb. Een lange sliert maken en die met aslan op een vaas plakken zoals hier. Dit is ook leuk om met kinderen te doen.
Het kan natuurlijk om allerlei soorten flesjes of potjes.













Ook heb ik het keukenraam weer eens een nieuwe look gegeven. Ik was even de hartjes zat en vond het leuk om dit te combineren met vogeltjes en huisjes. Op het raam heb ik met raamfolie vogeltjes en een huisje geplakt. Dit had ik gezien bij Nancy die dit met haar cuttle bug maakt. Ik heb zelf het vogeltje en huisje van internet afgehaald, deze afgedrukt op papier en toen nagetekend op raamfolie.

   Daarna nog even 2 vogeltjes gemaakt en die bovenop de stok vast gemaakt.
Ik wens jullie heel veel knutsel, brei, haak en andere hobby plezier en tot gauw maar weer want jullie maken prachtige dingen heb ik wel gezien! 

Groetjes monique