maandag 26 november 2012

Elke donderdag ga ik naar naailes, nu kan ik al goed naaien maar het is zo gezellig. Een vriendin van mij gaat daar ook heen. Nu onze lessen voorlopig niet doorgaan hebben we besloten om dan samen te gaan knutselen. Op de creadoe hadden we verschillende dingen gekocht en gezien. Ook hadden we een houtkleurig huisje gekocht. Deze wilde in inrichten met kleine naaispullen die ik in de loop der tijd al eens had gekocht, want die waren zo schattig dat ik ze echt niet kon laten staan. Eerst het huisje maar eens een witte kleur gegeven en toen gaan inrichten.
Dit is het uiteindelijk geworden.


Schattig toch!Ook heb ik nog op een andere donderdagmorgen een windlicht beplakt.
Op de Margriet winterfair waren er verschillende die bosjes takken verkochten. De spullen die eraan hangen hangen had ik nog thuis, dus deze ook weer een mooi plekje boven de tv. Deze windlichten heb ik gisteren van een jasje voorzien. Leuk om te haken trouwens. Het aantal steken moet je kunnen delen door 6. Dus maak je eerst een rij lossen tot die om het windlicht kunnen en dan rondje dicht haken met vaste. Dan de eerste toer alleen maar stokjes. De tweede toer 3 stokjes voorin steken 3 stokjes achter in steken en zo om en om. De derde toer het zelfde als de tweede. De Vierde toer laat je het verspringen. Dus waar je de vorige toer voor deed doe je nu achter en andersom.
Vijfde en zesde het zelfde als de vierde en de zevende weer verspringen. Tot deze hoog genoeg is.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Het lijkt dan net of het door elkaar geweven is. Lekker dikke wol gebruiken en op naalden 4 haken. Ik ben benieuwd of er nog iemand deze gaat maken. Ik wens jullie een fijne week!
Groetjes monique
4 opmerkingen:

 1. Heel schattig je huisje, erg leuk gedaan!
  Ook al je andere sfeermakers zijn prachtig; goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je laat ons weer super leuke dingen zien. Heel schattig je huisje en heel sfeervol ingericht.
  Groetjes en gezellige week,
  José

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, wat ben jij creatief bezig geweest,zeg!
  Ziet er ook wel geweldig uit, hoor, dat huisje.
  Tot morgen!
  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Monique, aan dit huisje is heel wat meer werk geweest. Schitterend ziet het er uit!

  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen