maandag 10 december 2012

Gisteren zat ik even wat verschillende blogs te lezen. Ik ben las op de blog van sezoentje - sonja dat zij ook last heeft van Fibromyalgie. Sinds ongeveer 4 jaar weet ik dat ik ook Fibromyalgie heb. Wat een woord trouwens. Ik zie op verschillende blogs dat nog meer mensen hier last van hebben. Voor dat ik er mee te maken kreeg had ik er nog nooit van gehoord. En ik denk dat ik het in het begin ook weg gestopt heb, zo van niet zeuren. Maar ik heb er nu veel meer last van zodat ik het niet meer weg kan stoppen. Het moeilijke eraan vind ik dat het elke dag weer anders kan zijn. De ene dag kan je meer als de andere dag. En het is bij mij ook op verschillende plekken, polsen, knieen, nek, benen, vingers, hoofd. Na de zomervacantie heb ik  ook een poos gehad dat ik in en in moe was, anders dan gewoon moe. Nu ben ik vorige week gevallen in de sneeuw gelukkig niets gebroken maar het herstel is gewoon wat langer als bij een gezond iemand. Ik heb soms dagen dat ik denk dit wil ik helemaal niet ik ben pas 42 jaar en heb overal pijn. Maar aan de andere kant mag ik ook niet klagen als ik van andere ziektes hoor die veel erger en gevaarlijk zijn. Ik moet nog goed mijn weg vinden tussen de grenzen in van wat ik wel en niet kan per dag! Sonja is hierin duidelijk verder en ik hoop dat ik ook hierin mijn weg kan vinden. Even geen creatieve blog deze keer maar ik wilde dit ook met jullie delen.

4 opmerkingen:

 1. Je hebt al een hele stap gemaakt, hoor Monique! Door dit zo hier op te schrijven ben jij ook op de goede weg naar acceptatie en blijf vooral luisteren naar je lichaam dat is zo belangrijk, dat onder vind ik nu ook dagelijks, sterkte meis, liefs Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fibromyalgie is een ziekte met een hoop beperkingen, heb ik gelezen en gehoord; je wilt zo jong nog niet beperkt worden, logisch dat de acceptatie op zich liet wachten. Heel veel sterkte, hopelijk valt er nog genoeg te genieten voor je buiten de slechte momenten om.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niemand neemt je het kwalijk als je iets even niet kan. Geef jezelf ruimte en tijd dan komt het wel weer.

  En heel belangrijk lieve Monique, er zijn altijd mensen die iets hebben wat beter,slechter,erger,mooier,enz is dan dat van jou. JIJ MAG ER OOK ZIJN,,,JIJ BENT DE MOEITE WAARD. Zo dat moest ik ff kwijt ;-)

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte Monique.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen