zaterdag 23 juni 2012

Hardanger

Een poosje geleden heb ik jullie al laten zien dat ik met Hardanger begonnen was. Ik ben twee kussen aan het maken en wilde jullie even laten hoe het er nu voor staat. Het eerste kussen is af en hij is zo geworden.


Ik moet hem alleen nog in elkaar zetten.
                                                                                                                                                                     Het tweede kussen een hoop meer werk en deze is dus ook nog niet af.Ik had inmiddels dit mooie boek gekocht waarin mooie dingen staan zoals deze kussen. Nee dacht ik ik gaan eerst het witte kussen afmaken. Maar zat ondertussen al te fantaseren om de kussen in het boek. Ja... Als het af is ga ik deze maken op grijze stof en met roze draad. Tot ik het op een geven moment niet meer kon houden en ben ik begonnen. Eerst moet het patroon in blokken verdeeld worden zoals hier.
Nu is dat allemaal nog niet zo erg maar het boek is in het Frans... en aangezien ik geen woord frans kan is het dus voor mij gewoon een kwestie van patroon goed bekijken. Al de boeken die ik tot nu toe gezien heb zijn in een voor mij vreemde taal. Ook veel in chinees nou kom daar maar eens uit!


Maar goed gisteren was 1 van mijn kinderen op korfbalkamp en ik moet je zeggen als er 1 kind weg is dan is het wel een stuk stiller hoor ( maar ben ook weer blij als ze thuis is hoor! ). Dus ik toch maar begonnen aan mijn  nieuwe kussens, wat is het dan spannend he als je aan iet nieuws begin..hoe vallen de kleuren uit? Kan ik het wel alleen...en ja hoor het lukte. Dit is het begin van het rechter kussen Uit het boek. Ik vind het erg mooi worden en moet me echt inhouden om niet heel de dag daar mee bezig te zijn en vind ik het bijna jammer dat ik morgen op pad ga.

Groetjes en prettig weekend monique.
.

9 opmerkingen:

 1. wow, wat een prachtige kussens! Het is toch wel een heel mooie borduurtechniek. Je hebt het heel netjes gedaan. Wat zal dat prachtig lijken: twee van de schitterende kussens bij elkaar.
  De combinatie van het rose en grijs vind ik heel mooi bij elkaar. Kan me voorstellen dat je er bijna niet mee kunt stoppen....

  Veel borduurplezier en nog een fijn weekend,
  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het zo'n bijzonder borduurwerk! Heb het ooit ook al eens gedaan,maar jammer.. het is er niet meer... versleten.. Maar als dit weer bij jou zie..
  Die met dat roze draad wordt vast ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jee, wat een fijn werk, heel knap zoals je dat gedaan hebt en dan nog met een beschrijving in een vreemde taal. Het ziet er erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hee, ik heb je gevonden. Eindelijk nog iemand in mijn omgeving die van dit soort dingen houdt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hee, ik zie dat mijn schoonzusje je ook volgt. Grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, ik vind hardanger altijd zo mooi, dit wordt vast een heel mooi kussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé Monique!
  Ik heb ook een hele mooie bank.....zonder kussens......dus eh....
  Nee hoor geintje. Ik zie hoeveel werk het is. En daarbij, als Wiesje er één keer op ligt met d'r modder-buik.....oei!
  Wel héél mooi, wat je maakt. Doe het je niet één-twee-drie na.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, wat mooi zeg!! Dat vind ik echt knap hoor!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat wordt vast erg mooi dat grijs met rose, ik heb een kussen gemaakt wit op wit, dat vond ik toen ook mooi, het is een fijn werkje, maar wel erg leuk, succes ermee !

  BeantwoordenVerwijderen