zondag 22 juli 2012

He he wat een heerlijk weer vandaag de zomer is begonnen!
Vorige week waren hier de kinderen al thuis.
Niet echt weer voor een zomer vakantie.  Onze hond Sacha vond het allemaal best en was  in zijn mand vast aan het uitrusten.

Onze kat micky was ook veel binnen te vinden, en ging uit verveling maar zitten wachten tot dit nepvogeltje ging bewegen. Ach ja zo gaat ook de tijd natuurlijk door.Ik wilde me toch wat nuttiger maker naast het dagelijkse dingen en als mijn meiden even niet achter de computer zaten ben ik lekker gaan rond neuzen op verschillende blogs en site's naar patronen.
Op vakantie ga ik een vriendin leren haken en ja dan wil je toch iets nuttigs maken wat niet al te moeilijk is. Ik kwam op een blog (sorry ik weet niet meer van wie want ik heb zoveel gezien).
En daar kwam ik een patroon tegen van een onderzetter. Deze heb ik iets aangepast en in mijn eigen kleuren gemaakt. Deze wil ik de vriendin leren, dus haar de opdracht gegeven op katoen te kopen. Ik ben benieuwd waar ze mee komt.
Voor mijn dochter heb ik deze sleutelhanger gemaakt. Ik vond hem iets te breed geworden, dus heb ik het patroon weer aangepast en de volgende die ik gemaakt heb zijn dus minder breed dan deze geworden.

Ook is het maken van vriendschapsarmbanden weer heel erg in.
Ik heb in winkels al verschillende boekjes voorbij zien komen en ik zou ze het liefst allemaal kopen maar goed niet alles kan. Dus ik gaan zoeken op
you tube, wat kan je daar een hoop op vinden zeg met filmpje en al. Dus vanmorgen binnen zitten kijken van daarna lekker naar buiten in de tuin van die bandjes zitten knopen. Leuk om te doen! Mijn oudste dochter had kleuren uitgezocht en wilde uiteindelijk dat het een enkelbandje werd, nou dat kon gewoon iets langer maken.

Mijn jongste dochter wil altijd alles graag in de kleuren van d'r korfbalvereniging. Oranje/Zwart.
Nou die kleur had mama ook nog wel dus ook voor haar een sleutelhanger in oranje/zwart en een ook enkelbandje in de kleuren
Echt een aanrader om eens te kijken op you tube. Er staan ook verschillende patronen op. In de vakantie wil ik het mijn kinderen ook gaan leren. Ze stonden nu al te popelen, maar ik moest het eerst zelf even onder de knie krijgen. Nou dat was het wel even, ik hoop op nog veel meer van deze dagen!
Groetjes monique.

5 opmerkingen:

 1. Je ontpopt je helemaal als een echte handwerkjuf!
  Mooie werkjes heb je uitgezocht. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zat er ook al aan te denken om handwerk mee te nemen op vakantie. Altijd maar een sudoku doen, is ook niet alles. Enne.....er is niet elke dag een rommelmarkt te bezoeken ;-)
  Ik denk dat het een borduurwerkje wordt.
  Je hoort het wel op school.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent goed bezig ....
  Tjonge wat een activiteit allemaal ...
  Erg leuk hoor die bandjes ...

  Fijne avond nog ... groetsssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zijn ze, die vriendschapsbandjes en ook leuk om te maken :)
  Ik ben benieuwd wat voor creatiefs je nog meer gaat doen in de vakantie. Geniet maar lekker van het mooie weer!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker creatief in de vakantie! Leuke haaksels gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen